Dumanka

Dumanka Katalogunu İndirmek İçin Tıklayınız

Ülkemizin birincil enerji kaynaklarını etkin kullanmamızın her geçen gün daha fazla önem arz ettiği bilinci ve yaklaşımıyla, ar-ge çalışmalarını aralıksız devam ettiren Agema, Ali Nizami Özcan liderliğinde bir ilke daha imza atmıştır. Patenti konusu olan, kömür yakma teknolojisinde radikal bir ilke imza atacak olan ürünümüz, ülkemiz ve dünya için yeni bir sürecin başlangıcı olacak bir nitelik taşımaktadır.

Patent konusu “Katı ve Sıvı/Gaz Yakıtlı, Kömür Tipine Göre Ayarlanabilen, Tam Otomasyonlu Dumansız Yanmalı Sıcak Su/Buhar Kazanı” yıllar süren araştırma-geliştirme ve optimizasyon çalışmaları sonunda domestik ve endüstriyel tip mevcut katı ve sıvı/gaz yakıtlı kazanlara alternatif olarak geliştirilip sıcak su, kızgın su, buhar üretimi ve işletme basıncına göre çift cidarlı veya su borulu olarak tasarımlanmıştır.

Yeni ürünümüz, katı yakıt yakma bölümünde tam otomasyonlu kömür besleme ve kül-cüruf alma sistemi, kömür bünyesindeki uçucu oranına göre ayarlanma olanağını sağlayan tam otomasyonlu yakma havası donanımı, kömürün tane büyüklüğüne ve bünyesindeki kül-cüruf oranına göre ayarlanma imkanını sağlayan yanma yatağı ayar sistemi ve tam otomasyonlu özel ızgara sistemine sahip olup, PLC kontrollü otomasyon ve güvenlik sisteminin panelinden kullanılan kömür tipine göre ayarlanarak otomatik sürekli beslemeyle kömürü yanma odasında yüksek yanma verimiyle dumansız yakarak duman oluşumunu kaynağında önlemektedir.

Ayrıca katı yakıt yanma odasından bağımsız, sıvı ve gaz yakıtları yakmaya yönelik özel tasarımlı yanma odasına sahip olduğundan; katı yakıtlıdan sıvı/gaz yakıtlıya yada sıvı/doğalgaz yakıtlıdan katı yakıta dönüşüm için hiçbir tadilat gerektirmeyen, katı yakıtta kömür tipine göre ayarlanabilen dumansız yanmalı, tam otomasyonlu yeni teknolojik bir katı ve sıvı/gaz yakıtlı sıcak su/buhar kazanıdır.

Tam adı KATI VE SIVI / GAZ YAKITLI, KÖMÜR TİPİNE GÖRE AYARLANABİLEN TAM OTOMASYONLU DUMANSIZ YANMALI SICAK SU / BUHAR KAZANI’dır. Kısaca DumanKa olarak ifade ettiğimiz kazanımız kurulduğu işletmelerde  testleri başarıyla geçmiştir. Ülke ekonomisine büyük katkı sunacağına inandığımız DumanKa ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.