Dumanyak

Dumanka Katalogunu İndirmek İçin Tıklayınız

2000’li yıllarda yine Ali Nizami Özcan tarafından geliştirilen ve patenti alınan, “Tam Otomasyonlu Dumansız Yanmalı Kömür Yakıcısı( Brülörü)” (DumanYak) ülkemizin ekonomisine katkı sunmaya devam eden bir ürün olarak yerini korumaktadır.

Kömür yakıcısı, mevcut katı, sıvı ve gaz yakıtlı sıcak su ve buhar kazanlarının önüne monte edilerek uygulandığı kazanın yakma sistemi fonksiyonunu yüklenerek sıvı veya gaz yakıtlı kazanı da katı yakıtlıya dönüştüren, aynı zamanda tam otomasyonla kömür tipine göre ayarlananabilen ve dumansız yanmayı sağlayan yeni bir teknolojidir.

Duman-Yak adı altında satışa sunduğumuz “Tam Otomasyonlu, Kömür Tipine Göre Ayarlanabilen, Dumansız Yanmalı Kömür Yakıcısı”, referans merkezlerindeki işletme şartlarında alınan sonuçlara göre; mevcut kömürlü yakma sistemlerine göre %20-%40 arasında değişen oranlarda yakıt tasarrufu sağladığı tespit edilmiştir. Bu sebeple, kendisini çok kısa sürede amorti etmektedir.

 

Duman-Yak, yine mevcut konvansiyonel kömürlü yakma sistemlerine göre; is, kurum ve yanıcı hidrokarbon gazlardan oluşan duman emisyonunda %99’un üzerinde azalma sağlamaktadır. Bu değer Çevre bakanlığı tarafından yayımlanan “Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği” nde belirlenen sınır değerlerin çok altındadır.

Duman-Yak, kömür seçmeden,her çeşit yerli ve ithal farkı gözetmeksizin 18/50 (ceviz) ve 10/18 (fındık) kömürün yanında, daha düşük maliyetli 0.5/10 tane büyüklüğündeki toz kömürü (pirinç) de yüksek verimle ve çok düşük emisyonla yakabilmektedir. CE belgeli olan ürünümüz, işletme kolaylığı, işçilik ve işletme maliyetleri açısından da önemli avantajlar sağlamaktadır.

Duman-Yak Modülasyonlu doğalgaz brülörü gibi çalışan, tam otomasyonlu yakma prensibiyle ateşçi müdahalesine ihtiyaç duymadan, gün içinde işletmenin değişen enerji ihtiyacına ve pik buhar çekişlerine anında uyum sağlayarak çalışma yeteneğine sahiptir.

Türkiye’de patentli olarak sadece BİLTEM markası ile AGEMA  tarafından üretimi yapılan “Tam Otomasyonlu Dumansız Yanmalı Kömür Brülörü", mevcut sıcak su, kızgın su, kızgın yağ ve buhar kazanlarının önüne monte edilerek kazanın yakma sistemi fonksiyonunu yüklenirken, kömürün tane büyüklüğüne, kömür bünyesindeki uçucu ve kül cüruf içeriğine göre ayarlanarak, kömürü tam otomasyonla yanma odasında katı ve gaz kısmıyla tam yakarak duman oluşumunu kaynağında önlemekte, böylece önemli oranda yakıt tasarrufu da sağlamaktadır.