Agema

Agema, 30 yıllık ar-ge ve mühendislik birikiminin ürünü olarak 2013’te kurulmuş bir teknoloji ve mühendislik şirketidir.

Bilim insanı Ali Nizami Özcan tarafından tasarlanan, geliştirilen ve patenti alınan domestic tip “yüksek verimli, dumansız yanmalı kömür kazanı” BİLTEM markası ile ülkemizde 90’lı yıllarda satışa sunulmuştur.

2000’li yıllarda yine Ali Nizami Özcan tarafından geliştirilen ve patenti alınan, “Tam Otomasyonlu Dumansız Yanmalı Kömür Yakıcısı( Brülörü)” (DumanYak) ülkemizin ekonomisine katkı sunmaya devam eden bir ürün olarak yerini korumaktadır.

Yine patent konusu olan “Katı ve Sıvı/Gaz Yakıtlı, Kömür Tipine Göre Ayarlanabilen, Tam Otomasyonlu Dumansız Yanmalı Sıcak Su/Buhar Kazanı” yıllar süren araştırma-geliştirme ve optimizasyon çalışmaları sonunda domestik ve endüstriyel tip mevcut katı ve sıvı/gaz yakıtlı kazanlara AGEMA tarafından alternatif olarak geliştirilirmiştir.  Kazan sıcak su, kızgın su, buhar üretimi ve işletme basıncına göre çift cidarlı veya su borulu olarak tasarımlanmıştır. Kurulduğu işletmelerde tüm testleri başarıyla geçen yeni ürünümüz, kömür yakma teknolojisinde dünyada bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Agema, bu ürünleri Türkiye ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşıyor.